Nelophobia (er også kendt som hyelophobia eller hyalophobia)handler om fobien for glas.

Jeg stødte første gang på det da jeg snakkede med min optiker i Kolding, hvor jeg skulle købe mig et par rayban solbriller ( Jeg fik dem her, som jeg er ret godt tilfreds med: Seerup ). Der har de igennem årene mødt omkring 3-4 personer som ikke kunne bære briller, fordi de var bange for glas.

Jeg har mødt mange slags fobier i mit liv, men jeg har faktisk aldrig mødt nogen som havde fobi mod at gå med briller eller solbriller. Jeg elsker mine Ray Ban`s så lige præcis den er jeg glad for at jeg ikke har.

ray-ban-clubmaster-tortoise-solbriller-w610-h610-backdropDet som jeg så fandt ud af ved at snakke med min optiker, var at deres frygt lå i at de var bange for at glasset skulle splintres og ramme dem i øjet.  Generelt er det ikke bare briller og solbriller som de er bange for men al slags glas, og faktisk endnu mere glas i vinduer, som de så har været bange for at stå i nærheden af. De ville hellere ikke drikke af glas. Ingen glas overhovedet.

Min optiker prøvede at forklare at de solbriller som for eksempel Ray Ban producerer har glas som ikke kan splintre på den samme måde som de var bange for. Jeg er ikke ekspert i briller, så jeg ikke lige hvad han mente, men under alle omstændigheder var det ikke nok til at berolige disse mennesker.

Den lidt mere triste del

Selvom det lyde sjovt at folk har nogle lidt mærkelige fobier, så er der ofte en trist historie bag. Og dem med fobi for glas har måske set nogen falde ud af et vindue, eller ryge ud igennem frontruden på en bil, og så er det naturligvis knap så sjovt som man først troede.

Så husk altid at når vi kan grine lidt af folks højdeskræk, vanddskræk, klaustrofobi osv, så lægger der nogle gange en trist historie bag, som det er vigtigt at respekterer. Nogle gange kan personen  der har en fobi heldigvis godt grine lidt af det selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *